#

Er zijn veel verschillende soorten ondernemers die zich specialiseren in allerlei wetenschappelijke gebieden. Zij zijn mogelijk genieën in hun eigen recht, maar hebben wellicht niet het beste zakelijke besef als het aankomt op het profiteren van hun uitvindingen.

Hetzelfde geldt voor allerlei andere grote, geld makende ideeën, het zouden fantastische ideeën kunnen zijn, maar het omzetten naar werkelijkheid is nog een ander deel van het proces.

In veel gevallen is een business proces consultant nodig om te documenteren en vervolgens het proces te verbeteren, om zo de droom van de ondernemer werkelijkheid te maken. Hier vertellen we u waarom de juiste keuze voor uw bedrijf zo belangrijk is en het proces van zoeken en aanstellen voor uw bedrijf.

Bedrijf Proces Consultant

Veel Bedrijven Bereiken een Punt Waar Ze Stagneren

Wanneer een nieuw bedrijf wordt gestart, draait deze op pure energie van de eigenaar en de droom die hem/haar gemotiveerd houdt om door te gaan. Het probleem na verloop van tijd is, dat òf de oorspronkelijke droom oud wordt, òf er belanden uiteindelijk teveel mensen in de organisatie waardoor de magie verloren gaat en het te dun verspreid is.

Wat meestal gebeurt is dat, in het begin, de man met de droom iedereen trainde toen ze nieuw waren en net begonnen met hun werk. Naarmate de tijd voorbij ging, werd hij te druk en delegeerde deze taak aan een ander.

Het bedrijf groeit, totdat uiteindelijk niemand zich meer herinnert wat hun oorspronkelijke opleiding inhield en ze gezamenlijk stuklopen. Een proces consultant zou beginnen door te gaan praten met de verschillende werknemers, om erachter te komen wat hun taak is, hoe ze werden getraind en wat zij missen om hun werk weer meer volledig te kunnen doen.

Vervolgens zal de consultant een trainingshandboek samenstellen voor alle werknemers in een bepaalde niche binnen het bedrijf. Wellicht hebben zij ook allen speciale lessen nodig, zoals een veiligheidstraining, managementopleiding of on-the-job instructies over het gebruik van bepaalde machines op de werkplek.

Wat het ook is, de proces consultant zoekt het uit, maakt er een gedetailleerd verslag van en vergadert met het management om de klus te klaren. Ze worden getraind in het vinden van oplossingen voor knelpunten, het elimineren van wegblokkades en het proces sneller vooruit te krijgen.

Het Vermijden van Rampzalige Fouten Hoort Ook Bij de Baan

Dingen zoals veiligheidstraining worden door veel starters vaak vergeten als het slechts de eigenaar en een paar deskundige werknemers betreft. Iedereen kent het proces als zijn broekzak, en niemand maakt fouten omdat ze het zelf hebben ontworpen.

Echter, uiteindelijk zullen er andere mensen worden aangeworven, en daarna weer mensen, tot er tenslotte slecht opgeleide mensen op posities staan waar een kleine fout zou kunnen leiden tot een grote ramp.

Het kan zo simpel zijn als het plaatsen van twee chemische stoffen naast elkaar op dezelfde plank, om er vervolgens tegen te stoten met een vorkheftruck wat een gevaarlijk gas veroorzaakt. Chloor, bleekmiddel en ammoniak vermengd creëren een situatie waarin hele gebouwen moeten worden geëvacueerd. Er zijn duizenden andere mogelijke gevaarlijke situaties in elke industrie.

Een business proces consultant zal het gehele proces in een bedrijf onderzoeken en vindt alle bestaande gevaren, om eventuele ongelukken te voorkomen. Dan zal al het personeel van dat gedeelte de veiligheidstraining moeten volgen en worden ‘hazmat’ gecertificeerd, voor de veiligheid van anderen en voor de naleving van de regels opgesteld door de regering.

Verzekeringsmaatschappijen die aansprakelijkheid dekken hebben wellicht ook interesse en deels belangen, aangezien zij het bedrijf voor miljoenen dekken in aansprakelijkheidsrechtszaken in het geval van een ongeluk.

Het moeilijkste deel van het voorkomen van ongevallen en gevaarlijke situaties is dat ze regelmatig betrekking hebben op verscheidene ongevallen die worden veroorzaakt door verschillende mensen die zich niet bewust zijn van de fouten van anderen.

Dus een deel van de preventie is om iedereen bewust te maken van potentiële problemen die zich kunnen voordoen, en tevens anderen te waarschuwen als een situatie ontstaat die van het ene tot het andere kan leiden.

Neem het voorbeeld van het mengen van bleekmiddel en ammoniak, elk zou op de plank neergezet kunnen zijn door twee verschillende mensen, en vervolgens is dan de heftruckbestuurder de derde persoon die een combinatie maakt van de perfecte storm.

Als ze allen bewust waren van het probleem, had het ongeval door één van hen voorkomen kunnen worden, of ieder ander oplettend persoon in de omgeving. Het werk van een zakelijke proces consultant is om ervoor te zorgen dat iedereen op het terrein alle veiligheidsregels kent en tevens zijn gecertificeerd.

Veiligheid is Niet de Enige Zorg

Terwijl fouten in beveiliging of veiligheid kort gezegd een bedrijf kunnen maken of breken, zal een proces consultant zich ook specialiseren in het stroomlijnen van de lopende band en andere soorten productiviteitsverbeteringen om een bedrijf winstgevender te maken.

Wellicht kunnen producten door het verplaatsen van de ene lopende band dichter bij de ander of door gebruik van speciale transportbanden sneller bewegen zonder met de hand te worden aangeraakt.

Een andere mogelijkheid is een eventuele uitbesteding van een deel van het product naar een fabrikant die volledig geautomatiseerd is en een hogere kwaliteit voor een lagere prijs kan aanbieden.

Het aanleveren van grondstoffen in grotere hoeveelheden waardoor u tussenleveranciers die zich te veel winst toebedelen kunt overslaan, of met de tijdelijke hulp van een agentschap werknemers vinden die na een try-out periode kunnen worden ingehuurd, om zo de kwaliteit van de arbeidskrachten te verhogen. Dit zijn allemaal dingen waarvoor de business proces consultant is opgeleid.

Bij het zoeken naar de juiste adviseur in uw vakgebied moet u eerst kijken naar de adviseurs die uw leveranciers of concurrenten hebben geholpen, aangezien zij reeds enkele expertise hebben. Check indien mogelijk beoordelingen online om te zien of zij hun geld waar maakten in plaats van een verspilling van geld waren.

Waar het op neer komt is, dat het vinden van een goede consultant uw bedrijf kan helpen een nieuw niveau te bereiken, en kan uw plek in de industrie veilig stellen doordat uw bedrijf in een keer veiliger, beter opgeleid, en meer gestroomlijnd is.

Overige cases

Contacteer ProcessDelight

Vragen of opmerkingen? Ontdek hoe ProcessDelight het verschil maakt voor uw bedrijfsprocessen. Contacteer ons meteen.

#ProcessDelight bvba
BE0685.868.291
Volg ons

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.