De Clouddiensten Voor Bedrijven Die U Nodig Heeft

#

Er zijn bepaalde clouddiensten voor bedrijven waarover u informatie zou moeten hebben, zodat u een afweging kunt maken om ze binnen uw organisatie te gebruiken. Deze cloudservices helpen de bedrijfsprocessen beter op elkaar aansluiten en zorgen er ook voor dat uw zakelijke diensten soepel verlopen. Natuurlijk hoeft u niet al deze clouddiensten voor bedrijven in uw bedrijfsprocessen op te nemen, maar u moet zich met name richten op diensten waar uw bedrijf beter van wordt.

Cloud Services

Cloud-gebaseerde Goedkeuringsworkflows

Er is niets erger dan dat een project tot stilstand komt, omdat de volgende fase nog niet is goedgekeurd. Deze knelpunten kunnen grote problemen veroorzaken voor de oplevering van een project en verhogen het aantal projecturen. Deze obstakels worden meestal niet veroorzaakt doordat de leidinggevenden niet willen dat het project vordert, maar eerder doordat ze er nooit aan toe komen om hun hantekening onder de volgende fase te zetten.

Als u werkt met e-mails om hun goedkeuring te krijgen, kan dit verloren gaan in de vele andere e-mails die ze krijgen. Als u nog steeds gebruikt maakt van papieren documenten om een goedkeuring te verkrijgen, kunnen deze ergens onderaan de stapel papierwerk komen te liggen en zoek raken. Om alles eenvoudiger te maken, zou u eens moeten denken aan een online goedkeuringsworkflow.

Op cloud-gebaseerde goedkeuringsworkflows automatiseren dit proces en maken het een stuk simpeler om een goedkeuring voor een project te krijgen. Veel systemen op de markt worden geleverd met een hoge mate van integratie via Zapier, die u een gecentraliseerde interface biedt. In de regel kunt u goedkeuringswerkstroompatronen instellen en de goedkeuringen via een een vooraf gedefinieerde goedkeuringsketen laten lopen. U kunt ook makkelijk de status van goedkeuringen volgen en zien wie het knelpunt veroorzaakt.

Cloud-gebaseerde Werkmanagement-applicaties

Werkmanagement-applicaties of projectmanagement-applicaties komen ook steeds vaker voor in bedrijven. Cloud-gebaseerde applicaties dienen te worden overwogen, omdat uw medewerkers zich bij het systeem kunnen aanmelden en zien welke taken uitgevoerd moeten worden, overal waar een internetverbinding is. Het is echter belangrijk op te merken dat de kwaliteit en de diepgang van deze applicaties variëren en dat u de tijd moet nemen om te kijken naar wat er wordt aangeboden.

Met alle beschikbare applicaties kunt u verschillende taken voor bepaalde mensen instellen in groepen. Sommige applicaties bieden de mogelijkheid tot onderlinge gesprekken, tracking en taakrapportage. Natuurlijk is het aantal mensen dat verbinding kan maken met de applicatie afhankelijk van het pakket dat u neemt. Basispakketten zijn meer geschikt voor een klein team, terwijl grotere en duurdere pakketten beter voor grote bedrijven werken.

Waar u op dient te letten bij werkmanagement-applicaties, is een applicatie die documenten aan taken kan toevoegen. Dit helpt u alles bij te houden en het vergroot de mogelijkheid voor werknemers om samen te werken. Wanneer u documenten aan taken kunt toevoegen, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over iets dat verloren gaat in e-mails of dat sommige mensen niet weten welke kant het project op gaat.

Cloudopslag

Een van de clouddiensten voor bedrijven waarvan de meeste mensen op de hoogte zijn, is cloudopslag. Cloudopslag is in de loop der jaren verbeterd en is nu veiliger en gebruiksvriendelijker dan ooit. Dit is de reden waarom veel bedrijven hier naar kijken en cloudopslag verkiezen boven traditionele servers.

Er zijn veel aanbieders van cloudopslag op de markt, maar u dient wel voorzichtig te zijn. Hoewel deze dienst in de loop der jaren is verbeterd, presteren niet alle providers naar tevredenheid. Er zijn bepaalde dingen waar u naar moet kijken bij het kiezen van een cloudopslagoplossing.

Het eerste is dat ze een eenvoudige set-up bieden en u voldoende ruimte bieden om uw bedrijf correct te laten werken. U dient er ook voor te zorgen dat u niet maken heeft met een cloudsynchronisatiesysteem zoals Google Drive of Dropbox, maar dat er een een volledig back-upsysteem wordt geboden dat kopieën van al uw lokale data bewaart.

U dient ook naar de beveiligingsopzet te kijken, vooral als u te maken heeft met gevoelige informatie. Dan is encryptie, firewalls, antivirus en antimalware een ‘must’ in het aangeboden pakket. Trouwens, zelfs als uw bedrijf niet met gevoelige gegevens omgaat, is dit iets wat u niet uit het oog mag verliezen.

Cloud-gebaseerde Marketingtools

Er zijn veel cloud-gebaseerde marketingtools die u kunt gebruiken, maar u moet eerst wel bepalen wat u nodig heeft. Dit komt omdat u kunt kiezen voor een marketing-CRM of een marketingautomatiseringstool. De CRM bevat al uw marketinginformatie en stelt u in staat deze handmatig in te stellen, terwijl de marketingautomatiseringstool alles voor u doet op basis van presets.

Er zijn veel bedrijven die overwegen om verschillende op de cloud-gebaseerde marketingtools te gebruiken om zo het beste uit alles te halen. Enkele van deze tools bieden met bepaalde marketingkanalen een betere integratie en daar dient u rekening mee te houden. Uiteraard is het meest ideale als u één systeem kunt vinden dat werkt met alle marketingkanalen die u gebruikt.

Cloud-gebaseerde Helpdesksoftware

Helpdesksoftware kan u helpen uw ondersteuningsinteracties met uw klanten te beheren en dit is erg belangrijk. U wilt geen slechte klantenondersteuning bieden, omdat dit het aantal terugkerende klanten, verlaagt. Veel van de server-gebaseerde systemen kunnen echter omslachtig in gebruik zijn, en zijn ook niet bepaald praktisch als u mobiele medewerkers heeft.

Als u naar cloud-gebaseerde helpdesksoftware kijkt, moet u erop letten dat deze verschillende toegangsmogelijkheden biedt. U moet er ook voor zorgen dat u support-vragen naar specifieke mensen kunt routeren en vooraf ingestelde antwoorden op bepaalde vragen kunt geven. De software moet ook een gecentraliseerde kennisbank, geautomatiseerde workflows en klanttevredenheidsbeoordelingen bevatten.

Er zijn veel clouddiensten voor bedrijven op de markt, waardoor het moeilijk wordt om juist die te kiezen die u nodig heeft. Gelukkig zijn er bepaalde diensten waaruit u kunt kiezen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf op een juiste wijze en efficiënt draait. De systemen die u echt voor uw organisatie nodig heeft, hangen af van uw zakelijke behoeften en uw budget.

Overige cases

Contacteer ProcessDelight

Vragen of opmerkingen? Ontdek hoe ProcessDelight het verschil maakt voor uw bedrijfsprocessen. Contacteer ons meteen.

#ProcessDelight bvba
BE0685.868.291
Volg ons

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.