Definitie van Digitale Bedrijf Transformatie

#

Als we naar het huidige bedrijfsleven kijken, dan is het veilig om te veronderstellen dat ieder individu met voldoende wilskracht de eigenaar van een succesvol bedrijf kan worden. Dankzij de voortdurend veranderende technologie en de open verbindingen naar iedereen, zijn er geen grenzen meer aan wat men bereiken kan.

Maar niet alle ondernemers vinden transformaties aantrekkelijk, vooral niet als ze gewend zijn aan de ëold-schoolí methoden om dingen voor elkaar te krijgen. En alleen al de gedachte aan het nemen van tijd om de digitale bedrijfstransformatie te definiÎren is wellicht teveel gevraagd.

Helaas, als bedrijven willen groeien en overleven in deze moderne wereld kan men het onvermijdelijke niet vermijden. Om een toekomst voor bedrijven te behouden, moet op een zeker punt digitale transformatie worden uitgevoerd. Des te sneller dit wordt gedaan, des te makkelijker zal het zijn om nieuwe ontwikkelingen bij te houden.

Waarom Uw Bedrijf Digitale Transformatie Nodig Heeft

Wanneer u digitale bedrijfstransformatie definieert, zegt u eigenlijk dat u het platform waarop uw bedrijf momenteel functioneert wilt bijwerken. Het gebruik van gedateerde en oude apparatuur kan uw bedrijf daadwerkelijk schaden, en hier is een goed voorbeeld.

We gaan er van uit dat u een winkel heeft voor bakstenen en mortel, en u verkoopt typische retailproducten. Tegelijkertijd gebruikt u kassa’s die enkel de basis transacties afhandelt, die door de kassier gecontroleerd worden.

Nu, de verkochte items zijn uit het schap verdwenen, echter, op papier heeft u ze nog. Dit betekent dat u regelmatig de voorraad moet controleren en handmatig elk item dat verkocht wordt moet noteren, aangezien u de producten op voorraad wilt hebben.

Dit is niet een onmogelijk businessmodel, en veel ondernemers hebben hier vele jaren mee gewerkt. Maar met een digitaal systeem, kunnen de verkochte items automatisch uit uw voorraad afgeschreven worden en een kennisgeving kan worden toegevoegd wanneer de voorraden bijna op zijn.

Dit betekent dat u real-time controle krijgt op uw voorraad, en dat is omdat u heeft geÔnvesteerd in digitale transformatie. Denk alleen al aan het moment dat u en uw medewerkers tijd besparen op de voorraad tellingen, die nu slechts eens per maand uitgevoerd moeten worden in plaats van elke twee of drie dagen.

Met technologie die zich op een zodanig snel tempo ontwikkeld, kan het vrij uitdagend zijn om digitale transformatie en hoe het zich verhoudt tot uw bedrijf te definiÎren. Maar om u te helpen bij het inzicht krijgen in perspectief, is hier een analyse van de gebieden waarop digitale transformatie zeker invloed zal hebben.

Elementen Die Digitale Bedrijfstransformatie DefiniÎren

-Beoordeling

Allereerst zult u, als eigenaar van het bedrijf, in een betere positie zijn om de algehele productiviteit van het bedrijf te beoordelen. Dit is omdat alle werknemers en transacties gekoppeld zijn, en u kunt deze informatie van waar u maar wilt bekijken. Met een systeem dat op de cloud gebaseerd is, kunt u uw bedrijfsvoering van verre bestemmingen voeren, en nog steeds van alles op hoogte zijn van wat er zich in uw bedrijf afspeelt.

-Voorraadbeheer

Zoals in het voorbeeld vermeld, zullen ondernemers veel meer controle hebben inzake de inventaris. Diefstal wordt geminimaliseerd, omdat elk item is gelogd en als diefstal een probleem is, kunt u dit gaan aanpakken. Ook kunt u het aantal breuken en afval reduceren, indien u daar ook problemen bemerkt.

-Activiteiten

In het algeheel zult u soepelere activiteiten waarnemen. Hoe de voorraad wordt besteld, de veiligheid van uw bedrijf, de dagelijkse verkoop, de berekening van de kosten, al dit wordt eenvoudiger gemaakt. Daarnaast zijn deze activiteiten beter georganiseerd dankzij digitale transformatie.

Rapportage en Toezicht

Uiteraard is deze factor van het begin af aan heel duidelijk. En door ieder detail van uw bedrijf te kennen krijgt u meer perspectief, evenals beter inzicht om winstgevende keuzes te maken.

-Online Aanwezigheid

Zelfs als u nog geen diensten aan de online gemeenschap biedt, betekent dit niet dat u het niet moet hebben van een online aanwezigheid. Er moet een website zijn waar lokale cliÎnten u gemakkelijk kunnen terugvinden. Waarom? Omdat dit is hoe mensen shoppen in de moderne wereld.

In plaats van in de auto te stappen en naar fysieke plaatsen te rijden, gaan ze eerst online. Dit is waar consumenten hun informatie krijgen, en dat is de reden waarom uw bedrijf een online aanwezigheid zou moeten hebben.

-Marketing

Als u het nog niet gehoord heeft, digitale marketing is beter betaalbaar, effectiever en sneller dan de traditionele marketing kanalen. En als uw bedrijf door de digitale transformatie is geweest, verandert het volledig de manier waarop u uw bedrijf levend houdt.

U bespaart geld en u bereikt meer mensen, wat de transformatie een zeer lucratieve optie maakt.

De Uitdagingen van Digitale Transformatie

Het zou naÔef zijn om te veronderstellen dat er niet enkele uitdagingen zijn. En dat is tevens de reden waarom enkele ondernemers terughoudend kunnen zijn over, en of ze de wijziging willen doorvoeren. Deze uitdagingen zijn onder meer:

Het Trainen van Medewerkers

Werknemers hebben de neiging zich comfortabel te voelen in hun werk, en daar is niets mis mee. Maar door dit gevoel van comfort kunnen ze overweldigd raken wanneer iets als digitale transformatie wordt genoemd.

-Het Oplossen van Problemen

Aanvankelijk zullen er problemen moeten worden opgelost wanneer het systeem de overstap maakt naar digitaal. Dit komt doordat het systeem moet worden bijgeschaafd en aangepast aan uw specifieke businessmodel. Echter, zodra deze kwesties opgelost zijn zult u erg blij zijn met de resultaten.

-Een krap Budget

Eerlijk gezegd kunnen niet alle bedrijven een digitale upgrade veroorloven. Maar om winstgevend te blijven, is het een noodzaak die u niet licht moet verwerpen.

Als u uw bedrijf nog niet heeft aangepast naar het huidige bedrijfsleven, dan is het nu de tijd om na te denken over digitale bedrijfstransformatie.

Overige cases

Contacteer ProcessDelight

Vragen of opmerkingen? Ontdek hoe ProcessDelight het verschil maakt voor uw bedrijfsprocessen. Contacteer ons meteen.

#ProcessDelight bvba
BE0685.868.291
Volg ons

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.