Oplossingen Voor Procesautomatisering

Processen op maat, voor een competitief voordeel

Maakt u nog gebruik van gedateerde processen of papieren documenten? Maak u geen zorgen: u bent niet de enige. Maar besef wel dat het tijd wordt om te veranderen. Omdatgeautomatiseerde processen zorgen voor minder inefficiënte en minder interne frictie. Maar bovenal omdat uw medewerkers zich dan pas écht kunnen focussen op hun core business: sterke service bieden. Een cruciaal competitief voordeel.

Procesautomatisering voor een hoger netto resultaat

Procesautomatisering speelt een belangrijk onderdeel in de efficiënte uitvoer van de bedrijfsprocessen. Dit zorgt immers de automatische besturing van de continue- of batch processen binnen een organisatie. Iedere stagnatie gaat ten koste van het netto bedrijfsresultaat. Daarom is het verstandig om de systemen voor procesautomatisering volledig op maat te laten samenstellen. Dit geeft een cruciaal competitief voordeel ten opzichte van andere aanbieders.

In veel gevallen is procesautomatisering een essentieel onderdeel van de overkoepelende productie-, werkproces- of besturingssystemen. Deze systemen worden toegepast in een veelzijdigheid aan branches om processen te volgen, te controleren of eventueel te sturen. Bij deze toepassingen geeft het systeem geeft op een eenvoudige wijze inzichten waar de stagnatie in een proces plaatsvindt.

Procesautomatisering om werkprocessen te digitaliseren

Procesautomatisering kan ook worden ingezet om werkprocessen te digitaliseren. Een bedrijfsproces waarbij gebruik wordt gemaakt van gedateerde processen of papieren documenten zal vrijwel altijd ten koste gaan van de efficiëntie en hiermee direct een invloed hebben op het bedrijfsresultaat. De kans op onnodige fouten wordt hiermee een stuk kleiner gemaakt. Daarnaast zal er een winst worden gemaakt met betrekking tot de tijdsduur dat het bedrijfsproces in beslag neemt en de kosten die hieraan verbonden zijn. Procesautomatisering is immers volledig digitaal vormgegeven waardoor veel inefficiënte factoren worden weggenomen.

De belangrijkste voordelen van digitale procesbesturing

Digitale procesbesturing kan een organisatie zeer veel voordelen bieden. Het belangrijkste voordeel is de nettowinst die onderaan de streep wordt gerealiseerd. Procesautomatisering lijkt een kostbare investering maar deze kosten worden eenvoudig op een directe én indirecte wijze terugverdiend door de volgende voordelen:

 • • Procesautomatisering geeft structuur aan een organisatie. Medewerkers kunnen zich echt focussen op hetgeen ze moeten doen en zijn veel minder bezig met randzaken die minder prioriteit hebben.
 • • Door digitale procesbesturing zullen medewerkers in staat worden gesteld om efficiënter te kunnen werken en veel productiever te zijn. Procesautomatisering kunnen ervoor zorgen dat frequente processen worden verwerkt door een geautomatiseerde flow. Geautomatiseerde processen zorgen voor veel tijdwinst.
 • • Procesautomatisering verkleint de kans op fouten. Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dit is niet te voorkomen. Digitale procesbesturing zal de kans op fouten zeker een stuk verkleinen.
 • • Digitale processen bieden inzichten. Dit heeft niet alleen betrekking op de voortgang van een bedrijfsproces maar ook op de communicatie tussen collega’s of afdelingen binnen een organisatie en op het uiteindelijke resultaat. Deze resultaten kunnen worden beoordeeld op het moment dat hier key performance indicators van gemaakt worden. Deze inzichten bieden mogelijkheden om processen te verfijnen of te verbeteren en een bedrijf sturing te geven.
 • • Geautomatiseerde processen zorgen ervoor dat een bedrijf schaalbaar wordt. Een bedrijfsgroei is eenvoudiger te realiseren als de processen geautomatiseerd zijn. De afhankelijkheid van mensen wordt hierdoor op een eenvoudige manier weggenomen. Het bedrijf kan veel eenvoudiger in een snellere flow komen.
 • Geautomatiseerde processen op maat

  Zoals aangegeven zal het bedrijfsresultaat aanzienlijk beter zijn als er gebruik wordt gemaakt van procesautomatisering. Hierbij is het echter wél van belang dat er gekozen wordt voor geautomatiseerde processen op maat. Een bedrijf dat de keuze maakt om gebruik te maken van een standaard automatiseringspakket zal lang niet zoveel voordelen ervaren als een vergelijkbaar bedrijf dat gebruik maakt van procesautomatisering dat volledig op de betreffende bedrijfsprocessen is afgestemd. Iedere concessie die hierin gedaan wordt zal immers ten koste gaan van het bedrijfsresultaat. Daarnaast zijn er vrijwel géén bedrijven te vinden die exact dezelfde bedrijfsprocessen hanteren.

  Maatwerk procesautomatisering voor efficiëntie in werkprocessen

  ProcessDelight ontwikkelt maatwerk procesautomatisering om efficiëntie in werkprocessen te bevorderen. De geautomatiseerde processen worden volledig afgestemd op uw specifieke bedrijfsprocessen in combinatie met uw wensen en doelstellingen. Alleen dan worden er mogelijkheden gerealiseerd om de hoogst mogelijke nettowinst op een aanbod te realiseren. Vanzelfsprekend worden alle processen in een optimaal beveiligde omgeving ondergebracht.

  ProcessDelight bestaat uit gedreven professionals die hun uitgebreide ervaring en expertise inzetten met het verbeteren van digitale bedrijfsprocessen als doelstelling. Ons team staat voor een unieke mix van IT-kennis, strategisch inzicht én oog voor perfecte dienstverlening. Bovendien kunnen we altijd rekenen op ons sterke netwerk van vertrouwde partners met ruime expertise. U kunt bij ons rekenen op een klantgerichte benadering. Dit stelt ons in staat om oplossingen op maat aan te bieden die een perfecte vertaling zijn van uw wensen en doelstellingen.

  Procesautomatisering

  Case Study

  ProcessDelight automatiseert processen voor Research Prototype Brewery

  ProcessDelight ‘brouwt’ graag oplossingen op maat. Dat hebben we dan ook gedaan voor de grootste brouwgroep ter wereld!

  Lees meer
  ProcessDelight bouwt een digital workspace for i2coach

  Coachen is een vak apart. Mensen motiveren om er elke dag voor te gaan: je moet het maar doen.

  Lees meer
  Een vlotte Purchase Order-flow maakt het verschil

  Financiën vormen het kloppend hart van elk bedrijf. Ze verdienen dan ook de beste processen. Iets wat we bij ProcessDelight graag ter harte nemen.

  Lees meer
  Aangepaste digitale hulpmiddelen voor het Global Innovation & Technology Center

  Innovatie? Wij bij ProcessDelight ondersteunen dit volledig. Daarom hebben we graag de SharePoint-portal voor het Global Innovation & Technology Center van de grootste brouwerijgroep ter wereld geoptimaliseerd.

  Lees meer

  Ontdek Onze Andere Diensten

  Contacteer ProcessDelight

  Vragen of opmerkingen? Ontdek hoe ProcessDelight het verschil maakt voor uw bedrijfsprocessen. Contacteer ons meteen.

  #ProcessDelight bvba
  BE0685.868.291
  Volg ons

  This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.

  hj