#

Er is een product met de naam van Microsoft SharePoint-ontwerper. Het was vaak gerelateerd aan de Microsoft Office-softwareprogramma’s. Dat het moment beschikbaar is, is het gestopt. Het was een zeer waardevolle HTML-editor die werd gebruikt door miljoenen mensen. Het was in staat om Microsoft SharePoint-sites te wijzigen. Het was ook in staat om workflows en webpagina’s van verschillende typen in te stellen.

Het maakt deel uit van de productfamilie die werd aangeboden door Microsoft SharePoint en werd voor het eerst in 2007 ondersteund. Tegenwoordig is niet beschikbaar op Microsoft Office-pakketten beschikbaar. De nieuwste versie werd uitgebracht in 2013. Laten we een deel van de geschiedenis van deze software bekijken en weten wat je moet doen SharePoint-ontwerpers en wat deze software te maken hebben.

Wat is het doel van Microsoft SharePoint Designer?

Toen het internet een paar decennia geleden was, was het een gloednieuwe manier om mensen te laten vertalen. Dit is de code die wordt gebruikt om websites te programmeren, en vele andere dat u per dag online online zult raadplegen. Tijden zijn de uitgegaan jaren veranderd. Er zijn meer dan bedrijven die diensten verlenen. Daarom leer je over Microsoft SharePoint-Apps en de huidige software van deze software.

De geschiedenis van SharePoint-ontwerpers

Toen dit in eerste instantie werd uitgebracht, was het een product dat rechtstreeks met Microsoft Expression Web werkte. Jaren geleden, toen Microsoft FrontPage nog steeds werd beschouwd als een van de beste HTML-editors, werd het als een zeer welkome upgrade beschouwd. Kort gezegd, Expression Web is ontworpen als een opvolger van FrontPage met een breed scala aan functies. SharePoint Designer is specifiek gemaakt om Microsoft SharePoint-websites aan te passen en te ontwerpen. Als u het heeft, of als u het had, had het zeer specifieke sitesjablonen. Hoewel het in eerste instantie voor commerciële doeleinden werd gebruikt, werd het in 2009 tot een freeware product gemaakt.

Wat voor soort functies heeft het?

SharePoint-ontwerper heeft een codebase die vergelijkbaar is met Expression Web. Het is in staat HTML-sites weer te geven en als een gebruikersinterface te fungeren, maar het is niet afhankelijk van de IE Trident-engine. Het belangrijkste uitgangspunt is gericht op workflows.

U kunt ze maken, automatiseren en u kunt veel verschillende soorten inhoud kiezen. Alles dat toegankelijk is vanaf de SharePoint-server zou worden vermeld, en het was zelfs gemakkelijk voor degenen die dit als een niet-ontwikkelaar gebruikten. Op het moment dat het werd gemaakt, was het state-of-the-art software die erg waardevol was. Sinds die tijd, en zelfs nadat het freeware werd, zijn er veel upgrades geweest.

Het is een van de betere softwareprogramma’s die u kunt gebruiken met dingen die betrekking hebben op Microsoft, met name met betrekking tot het online creëren van websites.

Alles over SharePoint-ontwerpers verandert na 2009

Zoals met veel Microsoft-updates, komt het meestal in de vorm van het servicepack. In 2009 was Service Pack 2 inclusief de upgrade naar SharePoint Designer 2017. Het was pas in april 2010 dat het toegankelijk was op twee totaal verschillende platforms. Dit zouden CPU’s zijn die op 32 en 64 systemen draaien.

De upgrade verschilt op twee manieren heel erg van zijn voorganger. Hoewel het enigszins onafhankelijk is, moet het nog steeds werken op de SharePoint-server. Als de SharePoint Foundation beschikbaar was, zou deze ook werken, maar deze zou niet zelfstandig kunnen functioneren als een op zichzelf staande HTML-generieke editor.

Het duurde tot 2010 voordat de SharePoint Designer 2010 beschikbaar werd gemaakt. Mensen konden dit downloaden en meteen gaan gebruiken. In 2012 werd de volgende versie beschikbaar gesteld in de vorm van SharePoint Designer 2013. Vervolgens werd in 2015 de SharePoint 2016-versie aangekondigd. Helaas werd de SharePoint Designer met die aankondiging helemaal niet bij de update gevoegd.

Redenen voor de beëindiging van het product

Een deel van de reden voor de stopzetting was dat ze meer gericht waren op workflows. Er zou niet zo veel van een upgrade met betrekking tot de HTML zijn en daarom besloten ze om het geld niet in dit soort situaties te investeren. Ze besloten hun aandacht te richten op Microsoft Flow. Dit was een vlaggenschipproduct, dat zou helpen bij het automatiseren van workflowprocessen voor apps en andere doeleinden.

Power Apps was bijvoorbeeld iets dat kan worden gebruikt om geautomatiseerde workflows te maken waarmee u gegevens kunt verzamelen, bestanden kunt synchroniseren en meldingen kunt ontvangen. Het is vanwege deze verandering van focus, en minder een nadruk op het ontwikkelen van websites, dat ze besloten hebben om in deze richting te gaan.

Zal het altijd toegankelijk zijn?

Volgens de laatste rapporten is het toegankelijk. Als u echter op zoek bent naar toekomstige upgrades of verbeteringen aan het huidige systeem, zal dit niet gebeuren. Er is ook de aanname dat u andere bronnen voor HTML-ontwikkeling zult gebruiken. Er zijn veel populaire services op het web waar ze de websites daadwerkelijk voor u maken.

Hoewel het niet impopulair was, werd het door veel mensen niet gebruikt. De populariteit van deze andere services was veel groter. Daarom was het in hun beste belang om niet door te gaan met het ontwikkelen van iets dat waarschijnlijk minder en minder zal worden gebruikt door diegenen die op zoek zijn naar een website met meer drag-and-drop of WYSIWYG-websites.

Wat moeten SharePoint-ontwerpers nu doen?

Terugkerend tot 1995 toen Windows besloot om de manier waarop Windows functioneert aanzienlijk te veranderen, duurde het een hele tijd voordat mensen zich realiseerden dat dit een goede beslissing was. Er zullen echter altijd degenen zijn die deze dingen zullen houden die ze graag gebruiken om niet te worden gestaakt.

Dat is gewoon niet het geval met dit specifieke aspect van Microsoft Corporation. Hoewel er mensen zijn die graag met HTML werken, en ze liever geen gebruik maken van deze nieuwe ontwikkelaars, zullen er altijd veranderingen plaatsvinden. Het is wellicht in het beste belang van diegenen die momenteel SharePoint-ontwerper gebruiken om een ​​andere manier van handelen te overwegen.

Sommige mensen geven er eenvoudigweg de voorkeur aan HTML te gebruiken via PHP of andere typen online website-platforms. Als je eenmaal weet hebt van SharePoint Designers en de problemen waarmee ze nu worden geconfronteerd, kom je waarschijnlijk tot dezelfde conclusie als Microsoft bij het bekijken van de concurrentie.

Hoewel het mogelijk is dat ze op een bepaald moment in de toekomst in deze richting gaan, is het onwaarschijnlijk. Net zoals Microsoft de leider is in de computerindustrie voor het op Windows gebaseerde platform, zijn deze andere bedrijven toonaangevend in de ontwikkeling van websites.

Mensen zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun uiterlijk te verbeteren, maar ze willen zich geen zorgen maken over HTML, code of alles wat technisch is. Hun belangrijkste focus ligt altijd op het maken van winst. SharePoint Designer was gewoon niet iets dat op lange termijn winstgevend of haalbaar zou zijn. Het was een beslissing die je misschien hebt horen bespreken als je het hebt over SharePoint Designers, maar buiten die kleine groep mensen die dit gebruiken, zouden niet veel mensen boos zijn op dit besluit. Het was ooit een geweldig programma en kan nog steeds worden gebruikt, maar het is misschien niet de beste keuze voor het ontwikkelen van moderne websites vandaag.

Overige cases

Contacteer ProcessDelight

Vragen of opmerkingen? Ontdek hoe ProcessDelight het verschil maakt voor uw bedrijfsprocessen. Contacteer ons meteen.

#ProcessDelight bvba
BE0685.868.291
Volg ons

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.