Top 7 Tips Voor Een Automatiseringsproces

#

Elk bedrijf zal op een bepaald moment toch een vorm van een automatiseringsproces moeten doorvoeren. Als uw bedrijf bezig is met automatiseren, zijn er minstens 7 tips voor een goed verloop van het automatiseringsproces waarover u meer zou moeten weten. Deze 7 automatiseringstips zorgen ervoor dat de automatisering die u doorvoert zo soepel mogelijk verloopt.

Laat Uw Team De Automatisering Testen En Implementeren

Wanneer u een proces automatiseert waar uw medewerkers dagelijks mee werken, is het praktisch om hen hierbij te betrekken. Allereerst dient u het beste systeem te vinden die het proces kan automatiseren om vervolgens een team samen te stellen die dit test en imlementeert. Het meest ideale zou zijn als u een team samenstelt van medewerkers die het meest betrokken zijn bij het proces dat u automatiseert.

Dit team heeft inzicht in het proces en kan ook bepalen of de automatisering naar behoren verloopt. Door deze aanpak te kiezen, bespaart u een hoop middelen en door uw medewerkers bij het proces te betrekken bereidt u ze beter voor op de handen zijnde werkveranderingen. Eventuele problemen kunnen dan ook tijdens de implementatiefase worden opgelost, waardoor wordt voorkomen dat deze issues naar voren komen als de automatisering operationeel is.

Plan Vooruit Voor De Omschakeling

Op veel gebieden zal automatisering de sleutel tot succes zijn. U moet echter voorzichtig zijn met het aantal processen dat u automatiseert. Het is niet verstandig om alles zo snel mogelijk te veranderen, omdat dit veel problemen kan veroorzaken als de automatisering live gaat.

Het wordt over het algemeen aanbevolen dat u uw bedrijf snel opstart en processen handmatig doet. Vervolgens kunt u plannen welke operationele processen moeten worden geautomatiseerd waarmee uw bedrijf profijt kan hebben. Zodra u dit in kaart heeft gebracht, kunt u deze processen automatiseren en daarna doorgaan met de kleine processen. Door uzelf tijd te geven voor automatisering, krijgt u ook een beter inzicht in uw domein en de processen die u wilt automatiseren.

Bereken de ROI Bij Automatisering

Het is belangrijk om te weten dat automatisering niet altijd een even eenvoudig proces is. Daarom dient u de tijd te nemen om de tijd- en kostenbesparingen die het geautomatiseerde proces biedt te berekenen en dit te vergelijken met de tijd en kosten van het implementeren van de automatisering. Dit zorgt ervoor dat u alleen automatiseert wanneer er een voordeel is voor uw bedrijf en dat het niet alleen wordt doorgevoerd omdat het iets is wat binnen een bedrijf moet gebeuren.

Als u nu uw tijd en geld investeert, dient u te weten hoeveel tijd het kost om deze kosten terug te verdienen. Wanneer u dit doet, kunt u bepalen welk proces u de meeste tijd en geld bespaart als het wordt geautomatiseerd. Dit zijn de processen waarop u kunt focussen en automatiseren als u over de middelen beschikt.

Denk Altijd Lange-Termijn

Een andere overweging bij het kijken naar automatisering is wat op de lange termijn zinvol is. Het heeft geen zin om nu een proces te automatiseren dat overbodig wordt als u in de toekomst gaat uitbreiden. De oplossing die u kiest om het proces te automatiseren, moet flexibel en schaalbaar zijn, zodat deze mee kan groeien met uw bedrijf.

U wilt ook geen geautomatiseerd systeem hebben waar u geen controle over hebt. Dit is een probleem dat sommige bedrijven met cloud-gebaseerde systemen aantroffen, omdat zij niet langer de leiding hadden over het proces. Het in staat zijn uw processen te beheersen, is van vitaal belang als u een goede service wilt aanbieden en waarbij u op de lange termijn profijt van hebt.

Zorg Altijd Voor Een Duidelijke Visie

Er zijn veel gruwelverhalen over automatiseringsprojecten die buitenproportioneel worden opgeblazen en uiteindelijk extreem buiten het budget vallen. Deze projecten zijn over het algemeen niet goed zijn doordacht en er is tevens geen duidelijk beeld van wat het bedrijf als resultaat wil hebben. Daarom is het essentieel dat u een duidelijke visie hebt over wat u wilt dat het eindproduct doet en wat het resultaat van het geautomatiseerde proces moet zijn.

Een goede werkaanpak hiervoor is, is om vanuit de werkstroom van achteren naar voren te werken. Als u precies hebt uitgestippeld welk resultaat u wilt bereiken met het geautomatiseerde proces, dan kunt u precies zien welke stappen u moet ondernemen om dit te realiseren. Dit helpt u om lastige projecten te elimineren en alleen die met een duidelijk voordeel en een goede ROI te voltooien.

Process Automation

Denk Aan Beveiligingsrisico’s

Wanneer u een proces automatiseert, digitaliseert u het niet alleen, maar u loopt dan tevens het risico om gehackt te worden. Hoewel automatisering over het algemeen het proces sneller en eenvoudiger maakt, moet u ook rekening houden met de beveiligingsrisico’s die hiermee gepaard gaan. Dit is iets dat u moet aanpakken wanneer u het proces in kaart brengt en over het algemeen geldt bij elke automatisering die verbinding maakt met het internet.

Zoek Naar Kant-En-Klare Oplossingen

Wanneer u een proces wilt automatiseren, moet u beginnen met te kijken naar wat al beschikbaar is. Wanneer u een gebruikt maakt van bestaande oplossingen, bespaart u hiermee veel tijd en geld op de automatisering. Bovendien kunt u zien of een van deze oplossingen de basis van uw automatisering kan vormen, als ze niet alle facetten bieden die u nodig heeft.

Door gebruik te maken van kant-en-klare oplossingen, weet u zeker dat u het proces snel kunt automatiseren, waarbij onderbrekingen in uw bedrijfsactiviteiten tot een minimum worden beperkt. Immers, elk moment dat u aan de procesautomatisering besteedt, is tijd dat niet gebruikt kan worden voor aspecten van uw bedrijf die het misschien meer nodig hebben.

Er bestaan veel praktische tips voor een efficiënt verloop van automatisering, maar deze 7 tips voor automatiseringsprocessen zijn het belangrijkst. Met deze tips kunt u uw automatisering probleemloos implementeren en ervoor zorgen dat uw proces soepel loopt met het eindresultaat dat u vor ogen heeft.

Overige cases

Contacteer ProcessDelight

Vragen of opmerkingen? Ontdek hoe ProcessDelight het verschil maakt voor uw bedrijfsprocessen. Contacteer ons meteen.

#ProcessDelight bvba
BE0685.868.291
Volg ons